Oletko sinä tai läheisesi toipumassa AVH-sairaudesta (aivoinfarkti tai aivoverenvuoto) ja tarvitset tukea kävelyn ja toimintakyvyn palauttamiseen? Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa käytetään aktiivisesti eteläisen Suomen ensimmäistä Lokomat-kävelyrobottia sekä muuta robotiikkaa ja teknologiaa kuntoutuksen tukena. Lokomat-kävelyrobotti on tutkittu ja turvallinen kuntoutusmuoto, joka soveltuu erityisesti neurologiseen kuntoutukseen esimerkiksi AVH-sairauden ja selkäydinvamman hoidossa. Lokomat-terapia on tehokasta, kustannusvaikuttavaa ja mikä tärkeintä – kuntoutujien elämänlaatua parantavaa.
Lokomat-terapia voidaan aloittaa hyvin aikaisessa vaiheessa kuntoutumista. Robotiikka mahdollistaa alusta saakka kävelyn oikeat liikemallit ja suuret toistomäärät. Näin harjoittelu on moninkertaisesti tehokkaampaa tavalliseen kävelyharjoitteluun verrattuna. Lokomatin mahdollistaman pystyasennon ja liikkeen avulla saadaan paljon muitakin terveyshyötyjä, kuten spastisuuden vähentymistä ja hengityksen helpottumista.
Lokomatilla harjoittelusta on saatu Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa hyviä kokemuksia ja tuloksia. Kävelyrobottia hyödynnetään osastohoidossa oleville jatkokuntoutujille sekä kotoa käsin käyville kuntoutujille. Kuntoutujat ovat olleet erittäin motivoituneita Lokomat-harjoitteluun ja tyytyväisiä kuntoutustuloksiin. Harjoitteluvaikutukset näkyvät kuntoutujien arjessa muun muassa kävelykyvyn palautumisena, sujuvampana liikkumisena, kohonneena mielialana ja kipujen helpottumisena.
Kävelyä voi harjoitella Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa myös robotiikkaa hyödyntävän Andago-painokevennysjärjestelmän avulla. Se on kuntoutujan tahdissa liikkuva laite, joka on tarkoitettu kuntoutujille, jotka pystyvät seisomaan itsenäisesti, mutta tarvitsevat vielä tukea ja apua kävelyn harjoittamiseen. Laitteen avulla voidaan turvallisesti tehdä myös erilaisia toiminnallisia harjoituksia (mm. tasapaino). Andago soveltuu hyvin sekä neurologiseen että ortopedis-traumatologiseen kuntoutukseen. Laitteella voi harjoitella myös proteesin kanssa.
Yläraajojen tehokkaan toiminnallisen harjoittelun apuna voidaan käyttää Armeo Senso -harjoittelulaitetta, joka soveltuu neurologisille kuntoutujille ja tuki- sekä liikuntaelinsairauksista kuntoutuville. Armeo Sensolla harjoittelu sujuu kuin huomaamatta pelimaailman avulla.
Kuntoutusteknologian avulla kuntoutumista saadaan tehostettua ja tulokset näkyvät nopeasti. Se on tuonut Oulunkylän kuntoutuskeskuksen monialaisen kuntoutustiimin työhön uusia mahdollisuuksia ja kuntoutujille toimintakykyä sekä elämänlaatua.
- Lokomat-terapia kuuluu Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa muua muassa kuntien lähetteellä tuleville jatkohoito- ja kuntoutuspotilaille kuntoutuksen sisältöön. Lokomat-terapiaan voi tulla myös itse maksavana, terapiassa voi käydä kotoa käsin.
- Ajankohtaista: Arvioimme yhteistyössä Kuntoutussäätiön kanssa robotisoidun Lokomat-kävelykuntoutuksen hyötyä ja vaikuttavuutta AVH-kuntoutujille. Arviointiin otetaan mukaan uusia kuntoutujia! Jos olet toipumassa AVH:sta (aivoinfarkti tai aivoverenvuoto) ja kehittämishankkeeseen osallistumisesta, ole meihin yhteydessä.
- Asiakaspalvelu/ajanvaraus puh. 040 570 1439. Sertifioidut Lokomat-fysioterapeuttimme arvioivat soveltuvuuden Lokomat-terapiaan ja suunnittelevat kuntoutuksen.